afsluiters en appendages

afsluiters en appendages

Met een appendage wordt een klein toestel bedoeld dat gebruikt wordt om een machine of een installatie compleet te maken. Dit zult u voornamelijk tegenkomen wanneer gesproken wordt over waterleiding- en gasnetten of bij hydraulische en pneumatische systemen. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten.

afsluiters en appendages

Een afsluiter zorgt voor de regeling van doorstroom van onder andere gas, vaste stof, slurrie of vloeistof. Dit werkt door het geheel of gedeeltelijk openen of sluiten van doorstroomopeningen.

afsluiters worden gebruikt in zowel huishoudelijke als industriële toepassingen en hebben daarbij ook veel verschillende verbindingen. Denk hierbij aan een soldeerverbinding, een schroef- of een flensverbinding.

Een voorbeeld van een afsluiter is een kraan, en kan als onderdeel van een machine ook gezien worden als appendage.

een ander voorbeeld is een schuifafsluiter. deze worden vaak gebruikt bij grotere leiding diameters. de inbouwlengte is kort en ze hebben weinig weerstand wat ervoor zorgt dat in geopende positie de doorstroming bijna niet beïnvloed wordt. er hoeft bij het inbouwen geen rekening gehouden te worden met de stromingsrichting. Als regelafsluiter zijn deze niet geschikt.

 

Klik hier voor onze appendages