Thermaflex voorgeisoleerde leidingen

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1
flexalen enkele voorgeisoleerde leiding
flexalen enkele voorgeisoleerde leiding
€26,04€31,51Incl. btw
flexalen eindkap dubbele leiding
flexalen eindkap dubbele leiding
€15,30€18,51Incl. btw
flexalen eindkap enkele leiding
flexalen eindkap enkele leiding
€15,30€18,51Incl. btw
Flexalen standaard koppeling
Flexalen standaard koppeling
€23,06€27,91Incl. btw
Thermaflex Protectube
Thermaflex Protectube
€28,30€34,24Incl. btw
Flexalen 600FP met vorstkabel
Flexalen 600FP met vorstkabel
€51,14€61,88Incl. btw
Flexalen thermostaat inclusief connector
Flexalen thermostaat inclusief connector
€493,77€597,46Incl. btw

THERMAFLEX FLEXALEN 600

 

Voorgeïsoleerde leidingen

Voorgeïsoleerde leidingen zijn leidingen die bestaan uit een buis waardoor het water stroomt met daarom heen een laag schuim die het water warm dan wel koud houdt. De voorgeïsoleerde leiding wordt gebruikt om water te transporteren, meestal ten behoeve van verwarming of stadswarmte en wordt meestal ondergronds gelegd. Op deze manier kan het water over kilometers afstand getransporteerd worden terwijl de temperatuurverandering tot een enkele graad Celsius beperkt blijft.

 

De geschiedenis van voorgeïsoleerde leidingen

De ontwikkeling van voorgeïsoleerde buizen is begonnen in het begin van de jaren ‘50 van de vorige eeuw. In eerste instantie werd daarvoor kurk gebruikt. De firma Thermaflex was de eerste leverancier in Nederland die deze techniek toepaste. In de jaren ‘70 werd begonnen om de kurkisolatie aan te vullen met diverse chemische schuimen zoals polyurethaan (beter bekend als PUR-schuim). Vanaf de jaren ‘90 wordt dit volledig CFK-vrij geproduceerd.

 

Het gebruik van voorgeïsoleerde leidingen

De toepassing van voorgeïsoleerde leidingen is onder andere verwarming, maar de leidingen zijn ook zeer geschikt voor gebruik in koelinstallaties. Er zijn zowel enkele als dubbele leidingen verkrijgbaar en de leidingen kunnen op talloze manieren gecombineerd worden. De standaard koppelingen die bij dit systeem horen zijn zonder speciaal gereedschap te monteren en eindigen op een buitendraad waarop men met iedere willekeurige koppeling verder kan. De losse, voorgeïsoleerde stalen buizen worden aan elkaar gelast. Vervolgens moet ook de isolatie ter plaatse van de las worden aangebracht. Dit wordt gedaan door een polyethyleen mof te plaatsen en hierin opnieuw PUR-schuim te spuiten.

 

Welke soorten voorgeïsoleerde leidingen zijn er?

Voorgeïsoleerde grondleidingen komen voor in diameters die variëren van ongeveer 20 mm binnendiameter tot 1 meter binnendiameter. De grotere diameters worden met name gebruikt voor het transport van warmte over een grote afstand, deze buizen zijn meestal gemaakt van staal. De kleinere diameters worden gebruikt om woonhuizen op een stadswarmtenet aan te sluiten, deze buizen zijn meestal gemaakt van polybuteen. Daarnaast zijn er enkele voorgeïsoleerde leidingen, waar één buis doorheen loopt, of dubbele voorgeïsoleerde leidingen, waar 2 buizen doorheen lopen. Zo heeft u aanvoer en retour altijd binnen één leiding.

 

Slimme terreinleiding

Wanneer u warmte op verschillende plaatsen op uw terrein nodig heeft, heeft u baat bij een slimme verbinding met slimme terreinleiding netwerken. Het loont dan om uw thermische netwerk via Thermaflex voorgeïsoleerde leidingen op te laten bouwen. Op deze manier vereenvoudigt u de verbinding en het gebruik van thermische energie zowel in gebouwen als voor energie voor stadsverwarming. Thermaflex Flexalen 600 is ontworpen om u een duurzaam en efficiënt systeem te bieden dat zich kan aanpassen aan plaatselijke omstandigheden, maar ook aan toekomstige behoeften en veranderingen.

 

Thermaflex Flexalen 600

Een van de beste voorgeïsoleerde leidingsystemen is Thermaflex Flexalen 600. Deze voorgeïsoleerde (grond)leiding is ontwikkeld om één oplossing te bieden voor toepassingen van verwarming, koeling en drinkwater, en is daarnaast ideaal voor netwerken van thermische distributie. Dit komt door zijn hoge en stabiele prestaties in combinatie met het gemak en de snelheid van installeren, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Thermaflex Flexalen 600 is opgebouwd uit een binnenleiding van polybuteen. Leidingen van polybutyleen zijn erg soepel, vervormen niet door hitte en zijn goed bestand tegen spanningen. Om de buis heen is een dikke laag isolatie aangebracht van polyethyleen. Dit schuim heeft een gesloten cellenstructuur, dat voor een optimale isolatie zorgt. De buitenmantel van de leiding is eveneens voorzien van polyethyleen. Dankzij de unieke eigenschappen van de polybutyleenbuizen en de gesloten celstructuur van het omhullende polyethyleenschuim is Thermaflex Flexalen 600 zeer druk-, temperatuur- en vochtbestendig. De veilige, homogene en gemakkelijk te lassen verbindingen garanderen een netwerk-efficiency tijdens de gehele levensduur en verminderen bovendien warmteverliezen. Dit samen maakt Thermaflex Flexalen 600 tot een zeer duurzaam leidingsysteem met een zeer lange levensduur.

 

Thermaflex Flexalen 600 is ontwikkeld in samenwerking met NUON. De toepassing is zowel stadsverwarming als particulier gebruik, denk bijvoorbeeld aan de aansluiting van warmtepompen en diverse andere alternatieve warmtebronnen. De leidingen zijn in een groot aantal maten standaard verkrijgbaar: vanaf 25 mm tot en met 110 mm. Grotere maten zijn op aanvraag verkrijgbaar. De temperatuur range van het te transporten medium is -15 tot +95 graden op een druk van 8 bar. Door de kleine buigstralen die kunnen worden behaald, is het mogelijk om altijd de kortste weg om een hindernis of naar een aansluitpunt te kiezen. Thermaflex Flexalen 600 heeft een zeer lange levensduur en is nagenoeg onderhoudsvrij.

 

Milieuvriendelijke voorgeïsoleerde grondleiding

Kiest u voor een leidingsysteem van Thermaflex Flexalen 600, dan kiest u voor een van de meest milieuvriendelijke systemen die er op de markt te krijgen zijn. Thermaflex richt zich op producten die gedurende hun hele levensduur een gezonde impact hebben, op het milieu en de maatschappij.

 

Thermaflex biedt daarom alleen producten aan die:

  • recyclebaar zijn en/of uit recyclebare content bestaan
  • geproduceerd zijn via milieuvriendelijke productiemethode (hernieuwbare energie)
  • geproduceerd zijn door verantwoordelijke (toe)leveranciers
  • bestaan uit veilige materialen
  • een environmental product declaration (EPD) hebben
  • energieverspilling minimaliseren
  • het gebruik van duurzame energie maximaliseren

 

Om deze redenen heeft Thermaflex dan ook besloten te stoppen met de productie van isolatiemateriaal van synthetisch rubber, glaswol of polyurethaan.

 

Door warmteverliezen te beperken, kunnen we onze energieverspilling verminderen en daarmee ook onze 'CO2-voetafdruk'. Thermaflex Flexalen 600 is dan ook niet alleen de meest efficiënte, maar ook de meest duurzame keuze voor thermische energie-distributie.

 

Voorgeïsoleerde leidingen bij Arestho

Bent u op zoek naar voorgeïsoleerde (grond)leidingen? Dan bent u bij Arestho aan het juiste adres. Arestho is een technische groothandel gespecialiseerd in pvc-buizen, dompelpompen, slangen, koppelingen en nog veel meer. Arestho heeft een uitgebreid assortiment en levert enkel producten van hoogwaardige kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Dit geldt ook voor onze voorgeïsoleerde leidingen. Naast enkele én dubbele geïsoleerde leidingen van Thermaflex Flexalen 600, vindt u bij ons ook alle bijbehorende onderdelen, zoals koppelingen, eindkappen, thermostaten en Thermaflex Protectubes. Daarnaast breidt ons assortiment zich nog wekelijks uit met nieuwe producten. Wij verkopen alle onderdelen per stuk, de leidingen per meter. Wanneer u vandaag bestelt, wordt uw bestelling binnen 2 a 3 werkdagen geleverd.

Naast Thermaflex Flexalen hebben wij ook geïsoleerde leidingen van microflex.