Aerogel geisoleerde RVS leidingen

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1
Solar Aerogel voorgeisoleerde RVS leiding
Solar Aerogel voorgeisoleerde RVS leiding
€31,54€38,16Incl. btw
Mono solar aerogel geisoleerde leiding
Mono solar aerogel geisoleerde leiding
€22,43€27,13Incl. btw
Standaard koppeling
Standaard koppeling
€2,54€3,07Incl. btw

Evertec aerogel geisoleerde leiding systemen

 

Vanaf halverwege july 2021 zijn wij exclusief importeur van Evertec geisoleerde RVS leiding systemen binnen Nederland. De leidingsystemen van Evertec zijn ongeevenaard qua isolatie door het gebruik van aerogel als isolatiemateriaal. Evertec is bestaat al lange tijd en is fabrikant van geavanceerde geisoleerde RVS316 leiding systemen. Wij zijn dan ook trots om als importeur voor hun aan de slag te mogen gaan.

 

Wat is aerogel

Iedereen die zich in isolatie verdiept weet dat stilstaande lucht een geweldige isolator is. Dat is precies wat aerogel is, het bestaat uit maximaal 99.88% lucht. Het wordt gemaakt van gel deze wordt verwarmd tot boven een kritische temperatuur zodat dit product ontstaat. Het resultaat daarvan is een geisoleerde leiding met een Warmtegeleidingscoëfficiënt (λ) in W/(m·K) van 0.017W/mK. Dit is een waarde die ongeëvenaard is voor soortgelijke leiding systemen.

 

Voordelen van evertec aerogel leidingsysteem

De leidingen zijn bijzonder dun te noemen dit betekent dat deze zeer weinig ruimte innemen maar ook flexibel zijn. Het is dus gemakkelijk te gebruiken in kleine ruimtes. Ook zijn er geen beugels nodig om de leiding te bevestigen deze kan gewoon vastgezet worden door middel van een schroef tussen de leidingen. Al met al geeft dit een enorm tijdvoordeel qua installatie tijd.

Hieronder een filmpje waarin u kunt zien hoe gemakkelijk de installatie is.

 

Zoals u kunt zien is de installatie zeer gemakkelijk. Verdere voordelen zijn dat het isolatie materiaal brandwerend is, dus qua veiligheid is dat een prettig idee.

Opbouw van earogel voorgeisoleerde leiding systemen

De leiding bestaat uit een RVS binnenleiding welke voorzien is van aerogel isolatie deze gel is hydrofoob behandeld zodat vocht geen probleem is. De buitenzijde is van zeer sterk en soepel PVC en is zeer UV bestendig. De leiding kan zowel in de buitenlucht als ingegraven worden dit is geen enkel probleem.

 

Toepassing solar leiding

Dit product kan gebruikt worden voor het transport van warm water tbv zonneboilersystemen etc, maar ook in de industrie is dit een product waar veel voor te zeggen is. Door de RVS316 binnenleiding is deze bestand tegen zeer vele stoffen. Daarnaast is het temperastuur bereik van de aerogel enorm denk hierbij aan -200 graden tot een plus van 675 graden. De elektrische draadverbinding is bestand tegen 180 graden, echter de leiding kan ook geleverd worden zonder kabel. zodat de maximale vloeistof temperatuur hoger kan worden. Maximale druk is 10 bar voor de 16mm voor de 20 en 25mm is dit 6 bar en voor de leiding met een binnenmaat van 32mm is dit nog 4 bar. Het systeem is ook op aanvraag verkrijgbaar in DN40 en DN50.