tyleen slang

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1
Tyleen slang met KIWA keur
Tyleen slang met KIWA keur
€1,87€2,27Incl. btw
ZPE buis met KIWA keur PN6.3 PE40, SDR9
ZPE buis met KIWA keur PN6.3 PE40, SDR9
€48,43€58,59Incl. btw
MDPE buis met GASTEC QA keur, PE80 SDR17.6
MDPE buis met GASTEC QA keur, PE80 SDR17.6
€311,57€377,00Incl. btw

Tyleenslang

Wij voeren een ruim assortiment in tyleen slang, met deze buis is het zeer gemakkelijk om een flexibele waterleiding aan te leggen. Deze materialen worden veel gebruikt op de bouw maar ook veel op bijvoorbeeld campings en voor agrarisch gebruik. Naast gebruik voor water hebben wij ook MDPE buis uiteraard met GASTEC keurmerk voor het aan leggen van een flexibele gasleiding.

HDPE buis

De HDPE buis is een van de meest gebruikte PE buizen voor het op een gemakkelijke manier aanleggen van een flexibele waterleiding. Het materiaal is zeer sterk en gaat lang mee. Wanneer u een leiding aan gaat leggen waar u niet te veel souplesse van de buis nodig heeft is een HDPE buis een uitstekende keuze.

ZPE buis

De ZPE buis is gemaakt van een wat zachter materiaal. Wanneer u dus een buis nodig heeft die wat flexibeler moet zijn is dit een uitstekende keuze. ook de ZPE buis is gemaakt om zeer lang mee te gaan. Uiteraard hebben wij ook een groot assortiment van tyleen koppelingen met en zonder KIWA keur, voor gebruik van gasdoorvoer hebben wij de HAWLE koppelingen voorzien van GASTEC QA keurmerk. Ook hebben wij een ruime keuze is messing gasdraadfittingen en knelkoppelingen. Naast alle hier vermelde artikelen hebben wij ook een ruim assortiment in bijpassende appendages, denk hierbij aan bijvoorbeeld kogelkranen, schuifafsluiters, terugslagkleppen etc. 

Gebruik HDPE buis of ZPE

Wanneer u heeft besloten om een flexibele waterleiding aan te leggen of een beregening syteem kunt u dus afhankelijk van uw situatie een van bovenstaande buizen gebruik maken. Dit kan door zowel de leiding in te graven (advies onder de vorstgrens) als bovengronds omdat tyleen een uitstekende UV bestendigheid heeft. er is geen speciaal gereedschap nodig om dit aan te leegen hoewel het wel een aanrader is om gebruik te maken van een tyleen montage sleutel, hiermee is het zeer eenvoudig om de koppelingen vast te zetten. Wanneer u van plan ben om een leiding systeem aan te leggen voor de aanvoer van warm water of een andere warme vloeistof raden wij u af om een tyleen leiding systeem te gebruiken in verband met het te verwachten temperatuurverlies. In dit geval raden wij u aan om gebruik te maken van onze microflex voorgeisoleerde leiding sytemen of Thermaflex voorgeisoleerdleiding syteem. Echter wanneer het gaat om de aanvoer van koud water voor bijvoorbeeld drinkwater of beregening dan kunt u met een gerust hart een tyleen slang gebruiken.