Thermaflex voorgeisoleerde leidingen

flexalen enkele voorgeisoleerde leiding

€17,95Excl. btw (€21,72 Incl. btw)
flexalen dubbele voorgeisoleerde leiding voordeel pakket
Voordeel pakket!

flexalen dubbele voorgeisoleerde leiding voordeel pakket

€319,68Excl. btw (€386,81 Incl. btw)

flexalen dubbel voorgeisoleerde leiding

€30,96Excl. btw (€37,46 Incl. btw)

flexalen eindkap dubbele leiding

€9,95Excl. btw (€12,04 Incl. btw)

flexalen eindkap enkele leiding

€9,95Excl. btw (€12,04 Incl. btw)

Flexalen standaard koppeling

€9,95Excl. btw (€12,04 Incl. btw)

Thermaflex flexalen 600

 

De ontwikkeling van voorgeïsoleerde buizen is begonnen begin jaren 50 van de vorige eeuw. In eerste instantie werd daarvoor kurk gebruikt, de firma Thermaflex was de eerste in Nederland die deze techniek toepaste. In de jaren 70 werd begonnen om de kurk isolatie aan te vullen met diverse chemische schuimen zoals polyurethaan. Vanaf de jaren 90 wordt dit volledig CFK vrij geproduceerd.

Het voorgeisoleerde leidingsysteem thermaflex flexalen 600 is opgebouwd uit een binnenleiding van polybuteen waaroverheen een dikke laag isolatie is aangebracht van polyethyleen dit schuim heeft een gesloten cellenstructuur wat voor een optimale isolatie zorgt. De buitenmantel van de leiding is voorzien van PE. Dit samen maakt flexalen 600 tot een zeer duurzaam leidingsysteem wat een zeer lange levensduur kent.

Flexalen 600 is ontwikkeld in samenwerking met NUON, de toepassing is zowel stadsverwarming als particulier gebruik voor bijvoorbeeld de aansluiting van warmtepompen en diverse andere alternatieve warmtebronnen. De leidingen zijn in een groot aantal maten verkrijgbaar vanaf 25mm tot en met 110mm. Grotere maten zijn op aanvraag. De temperatuur range van het te transporten medium is -15 tot +95 graden op een druk van 8 bar.

De toepassing van Thermaflex flexalen 600 is onder andere verwarming maar de leidingen zijn ook zeer geschikt voor gebruik in koelinstallaties. Verkrijgbaar in enkele en dubbele leidingen is dit een zeer veelzijdig systeem te noemen. De standaard koppelingen die bij dit systeem horen zijn zonder speciaal gereedschap te monteren en eindigen op een buitendraad waarop men met iedere willekeurige koppeling verder kan.

Thermaflex volledig recyclebaar en milieuvriendelijk geproduceerd

Kiest u voor een leidingsysteem van thermaflex flexalen 600 kiest u voor een van de meest milieuvriendelijke systemen die er op de markt te krijgen zijn.

Thermaflex richt zich op producten die gedurende hun hele levensduur een gezonde impact hebben, op het milieu en de maatschappij.

Dit heeft Thermaflex doen besluiten alleen producten aan te bieden die:

  • recyclebaar zijn en / of uit recyclebare content bestaan
  • geproduceerd zijn via milieuvriendelijke productiemethode (hernieuwbare energie)
  • geproduceerd zijn door verantwoordelijke (toe)leveranciers
  • bestaan uit veilige materialen
  • een environmental product declaration (EPD) hebben
  • energieverspilling minimaliseren
  • het gebruik van duurzame energie maximaliseren 


Daarom heeft Thermaflex besloten te stoppen met de productie van isolatiemateriaal van synthetische rubber, glaswol of polyurethaan.

Naast thermaflex flexalen hebben wij ook geisoleerde leidingen van microflex