Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Zakelijk afnemen bij Arestho

Zakelijk afnemen bij Arestho

0 reactie minuten lezen
Zakelijk afnemen, kwestie van vertrouwen en samen doen!

Zakelijk afnemen bij Arestho

 

Ergens in de laatste week van oktober 2017 ontving ik een mail met de vraag of wij camlock koppelingen konden leveren voor een goede prijs. Natuurlijk is het antwoord daarop ja. De aantallen waarover gesproken werd waren 5000 setjes in RVS. In eerste instantie denk je dan in de maling te worden genomen want wie gebruikt er nou 5000 setjes camlock koppelingen in 1x.  

Echter het mail verkeer hierover werd intensiever met ook vragen over drinkwater geschiktheid i.v.m. met de ringen die in deze koppelingen zitten. Deze moesten voldoen aan het WRAS keurmerk (Engelse tegenhanger van het Nederlandse KIWA). Wat een vragen en niet gelijk antwoorden, wie heeft er 5000 setjes liggen en wie kan zulke ringen leveren. De eerste offerte aanvragen leverde geen bevredigend resultaat op, de kosten waren simpelweg te hoog. En die ringen met WRAS certificering waar haal je die en ook nog in die maat?

Vele uren googelen verder kom je bij diverse bedrijven uit die zeggen hier wat mee te kunnen. Het eenvoudigst waren in dit geval de Camlock koppelingen, de prijs was scherp en voorwaarden prima. Nu de ringen nog. Hoeveel verschil kan er tussen de ene en de andere ring zitten, om niet goed van te worden, hier een sample daar een sample. Maar ja een camlock koppeling is geen beschermt product qua maatvoering. Er kan verschil zitten bij de ene en de andere fabrikant (ik kom hier nog op terug). De ring die bij de ene koppeling past kan bij de andere koppeling zomaar niet passen.

Uiteindelijk de juiste ring gevonden met het juiste certificaat. De aanvrager was hier erg content mee want hij had het zelf ook nog niet gevonden. De samples van de ringen waren ondertussen binnen gekomen en paste perfect in de koppelingen (die wij op de plank hadden staan). Iedereen tevreden.

De opdracht voor het leveren van de 5000 sets camlock koppelingen zou in februari 2018 gegeven moeten worden, u begrijpt de spanning loopt langzaam op. Maar helaas niets, dat is toch wel even een baal momentje na vele uren hier aan besteed te hebben (overigens met veel plezier, je leert hier bijzonder veel van) Maar er was nog hoop want er was geen afzegging gekomen van dit project. ( de samenwerking in deze is voor mij bijzonder prettig geweest, en nog steeds)

 

Het afwachten wat er gaat gebeuren

Midden maart 2018, telefoon, we hebben akkoord van de klant en gaan produceren, we willen graag de koppelingen bij jou bestellen. Super! Wil je bij ons langskomen om kennis te maken(in het echt) en dan kunnen we jou ons bedrijf laten zien. Ja natuurlijk kan dat! 27 maart 2018 op naar het wonderschone Friesland, wat een geweldig vriendelijke ontvangst, na een lang gesprek een rondleiding(wow wat een mooi bedrijf) op naar huis met de toezegging van deze mega order. Dat gevoel is onbeschrijfelijk fijn kan ik u vertellen!

3 april 2018, vanuit het niets, uurtje of 10 in de ochtend, het kenmerkende geluid van een inkomende mail.

Goedemorgen,

 

Hierbij onze bestelling voor de 4.500 setjes camlocks t.b.v. ons project.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dan zit je dus wel even te kijken, wow zoveel? Dus toch? Verbazing en verwondering dat het er echt van gekomen is, het was natuurlijk wel toegezegd maar zolang je de inkoop order niet in handen heb kan er nog heel veel gebeuren, vast heel herkenbaar! Thuisgekomen dacht ik dit kan ik zo toch niet voorbij laten gaan, We hebben bakkerij Meinsma in Balk gebeld en gebak besteld voor onze opdrachtgever AVK Plastics, dat was wel het minste wat ik kon doen.

 

Gebakjes

 

Nu zou je denken leuk verhaal, eind goed al goed. Zo werkt het dus niet, er is geleerd dat met orders van deze grootte er altijd dingen gebeuren die je niet voorziet. De productie van onze opdrachtgever begon volgens planning in de derde week van Juni 2018, een klein probleem, inkooporder op 3 april, productietijd drie maanden, transport per boot plus douane 5 a 6 weken. U voelt m aankomen dat werd een gedeelte luchtvracht. Maar het is goed gekomen. Ondertussen waren de WRAS gecertificeerde ringen ook uit productie en aangekomen bij de opdrachtgever. Ik had al vertelt dat een camlock koppeling niet exact is vastgelegd qua maatvoering zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen koppelingen. Wat blijkt, de ringen zijn te dik, dat gaat uiteraard maar over enkele 100ste tot 1/10de van een millimeter maar het resultaat is dat de koppeling niet dicht gaat. Daar sta je dan. Stress! Na een uitstekend overleg zonder een enkel verwijt vanaf welke kant dan ook hebben we besloten nieuwe ringen te bestellen bij de leverancier en de mal met 2/100ste aan te passen. Awel nieuwe ringen besteld, geduld hebben, productie uitgesteld u begrijpt niet fijn. 16 Juli 2018 de ringen zijn onderweg, na lang en zeer intensief contact met onze Chinese leverancier is het voor elkaar, de juiste dikte probleem opgelost. Niet dus, de koppelingen sloten nog steeds niet, na overleg zonder wederom verwijten samen tot de conclusie gekomen dat we enigszins in een tunnelvisie terecht waren gekomen wat betreft de ringen, deze waren niet te dik maar het materiaal was te hard. Na veel overleg met de ringen leverancier, waar behoorlijk wat vertraging in zat vanwege het feit dat de vrouw van ons contact persoon op het punt van bevallen stond(zal je altijd zien) is er besloten om ringen te maken van een iets zachtere compound, uiteraard WRAS gecertificeerd. U ziet er kan aardig wat tegenslag zitten in iets wat zo vanzelf sprekend lijkt. Ondertussen was het restant van de koppelingen per zeevracht aangekomen en afgeleverd bij AVK.

 

Het restant in deze waren 3200 setjes RVS camlock koppelingen. Wat blijkt, door de grote tijdsdruk in de fabriek waren niet alle koppelingen even netjes schoongemaakt. Er zat dus restant op van olie van het schroefdraad tappen op. Daar heb je weer zoiets, daar denk je niet aan bij een paar koppelingen. En bestel je een paar koppelingen en er zit wat restanten van olie op is dat geen probleem, je pak een doekje en het is weg. Maar nu? 3200 sets dat zijn 6400 stuks totaal das wel heel erg veel om met een doekje schoon te maken. Na overleg wederom zonder verwijt is er besloten om de hele partij weer op te halen en te laten reinigen. Dit is gebeurd door middel van ultrasoon reiniging bij TCI in Tilburg, in eerste instantie wilde we het laten beitsen bij BMN in Lopik echter de tijdsduur liet dat niet toe.

 

Na de reiniging is de productie van het eindproduct op volle kracht bezig en zijn we bezig met een tweede order van camlock koppelingen, voor de kerst horen we elke hoeveelheid er deze keer moet komen. Hieronder nog even een foto van het eindproduct.

  Eindproduct AVK

 

 

Op dit moment zijn we bezig met een 2e order van AVK Plastics voor wederom een zeer groot aantal RVS Camlock koppelingen. Als alles mee zit is dit voor de kerst bekend. Natuurlijk gaat met zulke orders niets zoals je van tevoren bedenk zo ook nu we zijn nog bezig met het maken van een special camlock koppeling met aangegoten bocht, zie hieronder.

Camlock met aangegoten bocht

 

Dit is een niet bestaande koppeling, de koppeling en bocht is uit 1 stuk in RVS, hier moet dus een aparte mal voor gemaakt worden. U ziet ook voor niet standaard dingen kunt u bij Arestho terecht.

 

Waarom dit verhaal?

Ik schrijf dit verhaal om mijn bijzonder grote waardering uit te spreken voor AVK Plastics, hoe ze meedenken, het fantastische fijne contact, en grote respect wederzijds. Ook dit mag in deze tijd van snel snel nog sneller wel eens gezegd worden. De tijd van vluchtige (zakelijke) contacten. Wat is het fijn om een klant te hebben die het net even anders doet, waar echt contact is. Ook wil ik onze leveranciers in deze bedanken voor het meedenken in de problemen die we gehad hebben.

 

Is dat de enige reden?

Nee natuurlijk niet, bent u zakelijk of particulier afnemer dan ziet u hierboven een verhaal zoals wij met onze klanten om willen gaan, met respect, meedenken met elkaar, en geen onterechte verwijten naar elkaar maken. Maar u kunt ook zien dat onze service heel erg ver gaat. Heeft u interesse in een of meerdere van onze producten neem gerust contact met ons op. Wie weet kunnen we net zo’n fijne relatie opbouwen als we hebben met AVK Plastics.

 

 

 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0