Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Wateroverlast en dan?

Wateroverlast en dan?

0 reactie minuten lezen
Enkele eenvoudige tips om wateroverlast te beperken.

wateroverlast? hoe te voorkomen

 

Waterpompen, wie heeft er niet af en toe eentje nodig? Het huidige weer geeft wel te denken. Wateroverlast is lijkt het de laatste tijd aan de order van de dag. Denk aan ondergelopen kelders, parkeergarages, souterrains of kruipruimtes.  

Diverse dompelpompen

In al deze situaties kan een pomp uitkomst geven of dit nou een dompelpomp is of een motorpomp. Het grote voordeel van een dompelpomp is dat deze geheel automatisch zijn werk kan doen. Door middel van een vlotter kan deze pomp automatisch gaan pompen, wanneer het water level genoeg is gezakt stopt de pomp ook weer automatisch. Tegenwoordig zijn er compacte vlakzuigpompjes te koop deze pompen zuigen de betreffende ruimte dweil klaar leeg.

 

Wanneer de ruimte die leeggepompt moet worden echter geen schone ondergrond heeft is een vlakzuigpomp geen optie meer. In dat geval zult u gebruik moeten maken van een pomp die geschikt is om vuilwater te pompen. Ook hierin zijn er diverse soorten pompen te krijgen. Voor op bijvoorbeeld bouwplaatsen is de Ponstar PBX een uitstekende keuze, deze dompelpomp kan zonder problemen droogdraaien zonder schade op te lopen, dit is uniek voor een dompelpomp.

ponstar PBX dompelpomp

Motorpompen onafhankelijk van elektriciteit

Stel dat je dat je nu moet pompen op een plaats waar geen elektrische voorzieningen zijn of bij stroom uitval dan volstaat de motorpomp uiteraard, volledig onafhankelijk van stroom doet deze zijn werk. De keuze in motorpompen is enorm zowel in diesel als benzine. Ook hierin zijn er pompen die uitsluitend geschikt zijn voor schoon water maar ook pompen die schoon en vuilwater kunnen verpompen. De Leo LGP10 is bijvoorbeeld een pompje wat zeer gemakkelijk in het gebruik is, slechts 8 kg en zeer compact dus ook geschikt voor in kleine ruimtes. Het kan nooit kwaad om in noodgevallen zo’n pompje voor handen te hebben.

 

Gaan we echter naar de zwaardere pompen ook dan is er voldoende keuze, variërend van Koshin benzinepompen voorzien van 4 takt Honda of Mitsubishi motoren (onderdelen zijn dus geen probleem) tot de zware Hatz dieselmotor pompen, geschikt voor vuilwater met grove bestanddelen. Let op benzine of diesel pompen worden niet geleverd met een vlotter zoals de dompelpompen.

koshin honda gx120 pomp

Uiteraard is het ook van groot belang als je wateroverlast wil voor komen om je goten goed schoon te houden zodat het water gemakkelijk weg kan stromen, ook kun je denken aan het aanleggen van drainage, gebruik maken van regentonnen en/of wateropslagtanks. Echter aan al deze middelen heb je niets meer als er water binnenkom. In dat geval heeft u toch echt een pomp nodig. Hieronder vind je de links naar de diverse pompsoorten. Naast de diverse soorten pompen leveren wij ook alles op het gebied van slangen en slangkoppelingen zodat je gemakkelijk het opgepompte water af kunt voeren. Heb je vragen over pompen en of slangen en koppelingen neem contact met ons op via 078-780 23 88 of per mail [email protected]

 

Dompelpompen

Motorpompen

Zelfaanzuigende pompen

Slangen en koppelingen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0