Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Voorgeisoleerde CV leidingen

Voorgeisoleerde CV leidingen

3 reacties minuten lezen
Voorgeisoleerde CV leidingen, waarvoor te gebruiken?

Voorgeisoleerde CV leiding van Microflex

 

 

Een erg actueel onderwerp in deze tijd is dat we met z’n allen minder gas moeten gaan gebruiken en over moeten gaan op alternatieve energie. Denk hier bij aan zonnepanelen, zonneboilers warmtepompen en pellet kachels. Maar hoe krijgt u de warmte die ontwikkeld wordt zonder warmte verlies op de juiste plaats? (Uiteraard geld dit niet voor de zonnepanelen) enkele voorbeelden uit de praktijk, u heeft een bedrijf en op het bedrijfsterrein heeft u ook uw woning staan. Uit kostenoverweging wilt u een pellet kachel plaatsen in de bedrijfsruimte, of gebruik gaan maken van een zonneboiler. Kunt u dan ook uw huis mee verwarmen? En zo ja hoe doet u dat dan?

 

Microflex Duo

Microflex Uno en Duo leiding

 

 

De voorgeisoleerde leidingen van Microflex zijn op dit moment het beste wat er in de markt verkrijgbaar is. De leidingen zijn er als enkelvoudige leidingen en als duo, m.a.w. een aanvoer en retourleiding in een. Deze voorgeisoleerde buizen zijn voorzien van een uitstekende isolatie voor een werkelijk minimaal warmteverlies ook over grotere afstanden. De buitenzijde is gemaakt volgens het gesloten kamer principe. De isolatie zelf is gemaakt van Cfk-vrije polyethyleen schuim isolatie vervaardigd uit vernet PE-X met gesloten microcellenstructuur. Deze opbouw van de voorgeisoleerde leiding zorgt voor een optimale bescherming en isolatie.  Ook garandeert deze opbouw een zeer lange levensduur van wel 100 jaar.

Aanleggen van Microflex leidingen

 

 

De voorgeisoleerde buizen van Microflex zijn erg flexibel en bestand tegen extreem lage temperaturen, agressieve stoffen, en hebben een uitstekende schok absorptie. Doordat de leidingen zo flexibel zijn is het heel eenvoudig om deze aan te leggen. Wanneer je een obstakel tegen kom kunt u door de flexibiliteit er eenvoudig weg omheen. Deze werkwijze bespaard heel wat tijd en geld in de vorm van niet benodigde koppelingen. De leiding is geschikt voor kleine afstanden maar ook voor langere afstanden, de maximale rollengte is wel 100 meter! Uiteraard is dit gemakkelijk te verlengen. Voor dit leidingsysteem heeft u ook geen speciaal gereedschap nodig, alle hulpstukken en koppelingen zijn eenvoudig te monteren met standaard gereedschap.

 

Toepassingen Microflex leidingen

 

De meest gebruikte toepassing is het transport van warm (drink)water etc. echter de leiding is ook uitstekend toepasbaar voor andere vloeistoffen in een industriële omgeving. Microflex is in een zeer groot aantal maten verkrijgbaar tot wel 110mm inwendig. Dus ook zeer geschikt voor het transport van grote hoeveelheden vloeistof, onder andere drinkwater, verwarmingswater, koelwatervoorzieningen, voedingsmiddelen etc. Hieronder een link met de chemische weerstand van de leiding

 

chemische weerstand microflex leiding

 

 

bekijk microflex producten

 

Zoals u kunt zien is de toepasbaarheid zeer divers. Wanneer u op zoek ben naar een voorgeisoleerde leiding is een Microflex leiding beslist de moeite waard. De eenvoudige montage, de grote isolatie waarde en de lange levensduur maken dit werkelijk tot een top product! Wat ook het vermelden waard is dat deze leiding geheel milieuvriendelijk geproduceerd word en ook recyclebaar is.

jan Geplaatst op 12/09/2018

is de duobuis ook boven de grond vorstvrij , bv door non van kapschuur , wil het gebruiken als cv leiding naar biomassa ketel

arie Goudswaard Geplaatst op 07/30/2018

Goedemiddag Ties,

De genoemde prijs is per meter

Ties van Oorsouw Geplaatst op 07/30/2018

Genoemde prijs is dat voor een rol van ....mtr?

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0