Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Toepassing van slangen

Toepassing van slangen

1 reactie minuten lezen
Een korte uitleg over de toepassingen van diverse slang soorten, te denken aan hittebestendige slangen, pvc slangen enz.

Slangen in soorten en maten

 

Slangen zijn er in een enorm aantal soorten, simpel gezegd rubber slangen, pvc slangen, siliconenslangen, slangen met spiraal etc. Ik zal proberen om zo veel mogelijk de soorten te omschrijven met de toepassingen die er bij horen. Al wil dat niet zeggen dat er geen andere toepassingen zijn te bedenken.

 

Laten we beginnen met de meest eenvoudige, de PVC slang. Dit is meestal een voordelige slang uiteraard opgebouwd uit PVC zoals de naam al doet vermoeden. Toepassingen zijn bijvoorbeeld als luchtslang, benzineslang, waterslang, vijverslang en voor hobby gebruik. Wanneer u onze transparante pvc slang neemt die wordt voor werkelijk van alles gebruikt o.a. aquaria ’s als peilstok tot en met bloemenvaas en vele andere toepassingen zoals laboratoria. Dit type slang is er echt voor zeer diverse niet te extreem zware toepassingen.

 

Rubber slangen

 

De meeste vol rubber slangen hebben een industriële toepassing ook zijn ze bijna altijd voorzien van een spiraal in kunststof of ijzer. Voorbeelden van dit type slang zijn betonmortelslang, bunkerslang enz. Dit is een redelijk stug tot harde slangsoort. Echter wel zeer slijtvast en betrouwbaar onder de zwaarste omstandigheden. Rubber slangen bestaan over het algemeen uit meerdere lagen opgebouwd uit o.a. NBR, SBR, CR.

 

Productie van rubber slangen

 

Slangen geschikt voor gassen en hete lucht

Bijna alle slangen hebben een standaard temperatuur bereik van plm. 0 tot 70 graden. Echter wanneer u een warmtekanon, wilt aansluiten of bijvoorbeeld hete gassen/lucht wilt afvoeren gaat u het hier niet mee redden. Wij hebben voor deze toepassingen een aparte serie hittebestendige slangen te weten ‘’Thoflex” de range van temperaturen is in deze serie -85 tot +600 graden. U begrijpt dit zijn geen standaard slangetjes. Deze hittebestendige slangen worden met de hand gemaakt in degelijke Duitse kwaliteit. Deze slangen worden vaak gemaakt van extreem hoogwaardig textiel met glasvezel.

 

Platoprolbare slangen

 

Platoprolbare slangen zijn bijna altijd gemaakt van of PVC of PU. De pvc is de voordeligste variant en uitstekend geschikt voor de meeste toepassingen. De PU variant is sterker en bestand tegen grotere druk en heeft een veel betere slijtvastheid. Platoprolbare slangen zijn gemakkelijk in het gebruik en gemakkelijk weer op te bergen. De toepassing is uiteraard brandblus werkzaamheden, beregening, verpompen van mest en slurrie en industriële toepassingen. Ook wordt het nogal is gebruikt als buitenmantel voor kabels.

 

Productie van brandweerslangen

 

afzuig slangen

 

Afzuig slangen nemen een aparte plaats in. De eisen zijn vaak net even anders. Stel u voor dat u een zaagbank heeft en het zaagsel wilt afvoeren. Met een standaard pvc slangetje zult u las krijgen van statische elektriciteit. Vandaar dat er dan vaak gebruik wordt gemaakt van de polyurethaan slangen. Deze zijn extreem soepel maar dat niet alleen, vaak ook nog anti statistisch. En zeer slijtvast.

 

 

willem vrij Geplaatst op 05/18/2021

Hallo,
ik ben op zoek naar een slang (16 x 12 mm) om "vette" voedingsmiddelen door te transporteren (melk, room en vloeibaar ei).
Komt de siliconen slang hier voor in aanmerking?
Met vriendelijke groet, wim vrij

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0