Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Spiraliet mechanische ventilatie buizen

Spiraliet mechanische ventilatie buizen

0 reactie minuten lezen

Mechanische ventilatie met spiraliet buizen

Spiraliet buizen worden standaard gebruikt in panden voor het aanvoeren en afvoeren van (frisse) lucht. Door de vele hulpstukken die voorhanden zijn, denk aan T-stukken, bochten, verloopstukken etc. kan spiraliet voor vrijwel ieder pand gebruikt worden. Door te tegenwoordige graad van isolatie is het vrijwel altijd nodig om een goed werkend ventilatie systeem aan te leggen ter voorkoming van schimmels, te hoge of lage luchtvochtigheid en niet te vergeten het CO2 gehalte.

 spiaraliet ventilatie buizen

Industriële look

Naast de praktische voordelen van spiraliet heeft u met deze producten ook een echte industriële blikvanger in huis. De bijzonder stoere uitstraling van het gegalvaniseerde staal is robuust te noemen, hieronder een voorbeeld.

 

industriele look met spiraliet  

 

Uiteraard is het ook mogelijk om spiraliet materialen in iedere gewenste kleur te leveren. Bij een enkele buis kunt u dit ook eventueel zelf doen, hieronder een kleine beschrijving hoe u te werk moet gaan.

 

1.       Het oppervlak moet eerst gereinigd worden. Doordat spiraliet gegalvaniseerd is kan het mogelijk zijn dat er op het oppervlak zinkzouten aanwezig zijn. Dit is te verwijderen door bijvoorbeeld mechanische te borstelen.

 

2.       Na het reinigen moet het product behandeld worden met een epoxy primer, gebruik nooit een primer op basis van alkyd houdende primer of multi primer.

 

3.       Na het aanbrengen van de primer kunt u het geheel afwerken met iedere willekeurige lak.Wanneer u een grote hoeveelheid in kleur wilt hebben kunnen wij dat ook voor u verzorgen, het aantal kleuren waaruit u kunt kiezen is vrijwel onbeperkt tot en met parelmoer kleuren aan toe. Hiervoor is natuurlijk geen standaard prijs voor af te geven u zult hier dan ook een offerte voor aan moeten vragen. Hieronder een voorbeeld van spiraliet buizen in kleur.

 spiraliet buizen in kleur


Nu is het niet zo dat dit materiaal alleen gebruikt wordt voor de mooie ‘’looks’’ ook wordt het veelvuldig gebruikt in productie ruimtes waar materiaal of lucht bij machines moet worden afgezogen. De voordelen spreken voor zich,
 ‘’dure’’ afzuigslangen zijn niet meer nodig, en spiraliet is niet aan slijtage onderhevig.

 

Leveranciers van spiraliet

Er zijn vele leveranciers van spiraliet materialen, de prijzen lopen echter sterk uiteen. Arestho koopt spiraliet materialen groot in en kan deze artikelen dan ook tegen de scherpste prijzen leveren. Door de grote variëteit in maten (vanaf 100mm tot en met 800mm doorsnee)  zijn deze materialen zowel voor de particulier geschikt als voor zeer grote (bedrijfs)panden. Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen voor spiraliet materialen neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0