Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Het verschil tussen zuig en pers slangen

Het verschil tussen zuig en pers slangen

0 reactie minuten lezen
Een korte uitleg over het verschil tussen zuig en pers slangen

Het verschil tussen zuig en pers slangen

Vaak worden deze slangen in een adem genoemd, echter er zit een groot verschil in deze type slangen. Simpel gezegd een zuigslang is geen persslang. Maar wat is dan het verschil zult u zeggen, het verschil is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer u bijvoorbeeld een put heeft die u leeg wilt zuigen  gaat u waarschijnlijk een pomp daarvoor gebruiken. Deze pomp creëert een vacuum om de vloeistof weg te pompen. Hiervoor heeft u dus een zuigslang nodig. Een zuigslang is een zeer stevige slang met ribben om het vacuum wat gecreëerd wordt door de pomp te weerstaan. Wanneer u hiervoor een standaard slang zou gebruiken zuigt deze vacuum waardoor er geen vloeistof meer doorheen zou kunnen gaan. Hieronder een voorbeeld van het gebruik van zuigslangen.

gebruik van zuigslangDiversiteit in zuigslangen


In zuigslangen zit een enorme diversiteit, kwaliteit en prijsverschil, afhankelijk van waar u de slang voor wil gebruiken. Zo zijn er zuigslangen van PVC, deze slangen zijn over het algemeen vrij voordelig en worden veel gebruikt voor het afzuigen van water, rioolputten etc. Naast de slangen van PVC zijn er ook bijvoorbeeld slangen van die geschikt zijn voor het transport van olie, denk aan bunkerschepen. Dit zijn hoogwaardige slangen die niet te vergelijken zijn met een PVC afzuigslang een voorbeeld van zo'n slang is de goodyear bunkerslang dit is een zeer hoogwaardige slang die geschikt is voor bunkerschepen, de offshore industrie maar ook voor bijvoorbeeld op cementauto's.


Het gebruik van persslangen

Persslangen zijn slangen die gebruikt worden voor de afvoer van een vloeistof, denk hierbij aan een brandweerslang. U begrijpt dat het met deze slang onmogelijk is om water aan te zuigen om dat deze slang dan dicht slaat. Dit type slang wordt uiteraard zeer veel gebruikt bij de brandweer maar ook in de agrarische sector en in industrieele omgevingen.

Arestho levert een groot aantal kwaliteitslangen in een grote diversiteit van maten. Niet alleen zuig en persslangen maar ook benzineslang, transparante PVC slang, reinigingsslangen, chemicaliënslangen. Al deze slangen leveren wij voor bedrijf maar ook voor de particulier. Heeft u vragen over een bepaald type slang of gebruik neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0