Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
Een flexibele waterleiding met HDPE slangen en tyleen koppelingen

Een flexibele waterleiding met HDPE slangen en tyleen koppelingen

0 reactie minuten lezen
Waterleidingen zijn doorgaans van stevige materialen als koper. Dit betekent dat ze star zijn, niet flexibel dus. Koper is immers niet zomaar te buigen. U kunt echter ook flexibele waterleidingen aanleggen. Deze bestaan doorgaans uit HDPE slangen en tyleen koppelingen. Een HDPE slang is een als leiding fungerende slang van een bepaald soort kunststof (die we in dit geval ook wel ‘tyleen’ noemen) en een tyleen koppeling is, logischerwijs, een koppeling die twee slangen aan elkaar verbindt. Bij een erg lange leiding kunnen meerdere HPDE slangen nodig zijn en dus ook meerdere tyleen koppelingen. Wanneer u bijvoorbeeld drie van zulke slangen aan elkaar wilt verbinden, heeft u immers twee tyleen koppelingen nodig.

Waarom zou u een HDPE slangen en tyleen koppelingen gebruiken?

Een HDPE slang en een tyleen koppeling gebruikt u dus als u een flexibele waterleiding wil vormen. Een voordeel van zo’n flexibele waterleiding is dat het een stuk gemakkelijker te verwerken is dan een koperen leiding. Met HDPE slangen en tyleen koppeling kan iedereen die een beetje ervaring heeft met klussen goed uit de voeten, wat betekent dat een flexibele waterleiding ook zonder de hulp van een echte vakman tot stand kan komen. Dit komt niet alleen omdat het materiaal op zich gemakkelijk is om mee te werken, maar ook omdat er geen onbetaalbare materialen voor nodig zijn waarover normaalgesproken alleen professionele bouwvakkers beschikken. Zo hoeft u met het gebruik van HDPE slangen en tyleen koppelingen niet in het bezit te zijn van een peperdure perstang om de buizen te bevestigen. Een ander voordeel van kunststoffen leidingen is dat ze ook erg gemakkelijk te demonteren zijn, waardoor de gebruikte materialen, zoals HDPE slangen en tyleen koppelingen, in de meeste gevallen hergebruikt kunnen worden.

Hoe legt u een flexibele waterleiding aan?

Zoals gezegd, kan vrijwel iedereen zijn eigen kunststoffen leidingen aanleggen. Na de aanschaf van de benodigde hoeveelheid HDPE slangen en tyleen koppeling en een korte voorbereiding kunt ook u aan de slag. In deze voorbereiding gaat u onder andere bekijken waar de leidingen precies langs zullen lopen, creëert u voldoende ruimte met andere leidingen (bijvoorbeeld voor het gas en elektriciteit), sluit u de hoofdkraan af, de aftapkraan daarachter aan en leegt u de reeds bestaande leidingen. Vervolgens kunt u echt aan het werk. Met een speciale kniptang snijdt u de HDPE slangen op maat, vanwege het materiaal is dit bijzonder simpel. Daarna ontbraamt u de uiteinden van deze slangen en bevestigt u, tussen de verschillende leidingen, de tyleen koppelingen. Zorg ervoor dat bij het aanbrengen van deze tyleen koppelingen een beschermhuls over de buizen ligt, zodat er geen schade berokkent wordt die eventueel voor lekkages kan zorgen. Vervolgens kunt u de leidingen plaatsen zoals u bij de voorbereiding gepland had.

Waarom u de benodigdheden voor uw flexibele waterleiding het beste bij Arestho kunt bestellen

Arestho heeft een breed assortiment aan HDPE slangen en tyleen koppelingen. Zo biedt Arestho zowel dunwandige als dikwandige kunststoffen slangen aan en vindt u er tyleen koppelingen in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er koppelingen als sok, knie, verloopstuk en nog een heleboel andere varianten. Omdat Arestho een groothandel is, is het bovendien in staat om zowel de HDPE slangen als de tyleen koppelingen voor de scherpste prijs aan te bieden.
 

Bekijk onze tyleen koppelingen met KIWA keur of onze tyleen koppelingen zonder KIWA keur.
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0