Levertijd 24 tot 48 uur
Meer dan 5000 producten op voorraad
Vragen? neem contact op voor een goed advies
Topkwaliteit assortiment van Europese merken
aerogel isolatie

aerogel isolatie

0 reactie minuten lezen
aerogel isolatie, wat is het en wat zijn de voordelen?

Aerogel isolatie

Wanneer je de best mogelijke isolatie wil hebben dan kies je voor aerogel isolatie. Di is het beste isolerende materiaal wat op het moment verkrijgbaar is. Arestho levert als importeur van Evertec Solutions aerogel isolatie matten. Deze zijn verkrijgbaar in 6mm dikte en in 12mm dikte, de isolatie waarde is verbazing wekkend. De breedte van het materiaal is 1.50 meter de maximale standaard rollengte is 25 meter. Echter wanneer u een kleinere lengte nodig heeft is dit geen enkel probleem, u kunt de aerogel isloatie gewoon in de lengte bestellen die u wenst.

Aerogel isolatie is ook brandwerend

 

Naast dat het materiaal zeer goed isoleert is het ook brandwerend, gekeurd door het gerenommeerde Exova Warringtonfire Institute en alle parameters zijn bevestigd door Technical Approval No. AT-15-9765/2016. De maximale toepassing temperatuur is 675°C. wij hebben het materiaal uiteraard ook zelf getest door het op een gasfornuis te leggen en de pit op voluit te zetten, het resultaat is werkelijk verbazingwekkend. De aerogel is dan ook zeer geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken op moeilijke bereikbare plaatsen waar veel warmte ontstaat, denk hierbij aan uitlaten van schepen of generatoren. Maar het is natuurlijk ook uitstekend te gebruiken in industriële ovens zodat door de gering dikte de omvang daarvan af kan nemen.

Kenmerken aerogel isolatie

 

Het materiaal is flexibel zodat het gemakkelijk te gebruiken is in kleine ruimtes. Ook is het vocht doorlatend zodat het ook zeer geschikt is om uw huis mee te isoleren. De verwerking is zeer eenvoudig u kunt het met een kartelmesje gemakkelijk in de juiste maat of vorm snijden. Naast al deze dingen is het ook goed geluidswerend. Hieronder de technische specificaties.

Parameter

aerogelmat

piepschuim

Minerale wol

Thermische geleidbaarheidscoëfficiënt

0,018 W/mK

0,031 – 0,042 W/mK

0,030 – 0,045 W/mK

Klasse van reactie op brand

Klasse A, eerste klasse

Klasse E

Klasse A, eerste klasse

Maximale toepassingstemperatuur

675˚C

80 C

600 – 800 C

Treksterkte:

over vezels: ≥300 kPa langs vezels: ≥ 1.040 kPa

≥100 kPa

≥10 kPa

Gedrag in contact met water

uitzonderlijk water- en vochtbestendig, hydrofoob

water- en vochtbestendig, neemt geen water op uit de lucht

lage weerstand tegen omstandigheden van hoge vochtigheid, hygroscopisch;

Weerstand tegen chemische factoren

resistent

niet bestand tegen organische oplosmiddelen

resistent

Geluidsisolatie

zeer goed

arm

zeer goed

Hittebestendigheid van isolatie voor dikte 13 mm

0,722 m2K/W

0,351 m2K/W
(dla śr. Λ=0,037 W/mK)

0,344 m2K/W
(dla r. Λ=0,038 W/mK)

Voordelen aerogel isolatie

 

Kortom alles wat u van een goede isolatie verwacht zit in dit product, het isoleert als de beste, het is brandwerend dus zeer veilig in gebruik. De dikte is 6 en 12mm dus zeer geschikt in kleine ruimtes maar ook minimaal ruimteverlies in grotere ruimtes. Het is gemakkelijk te verwerken en heeft een zeer lange levensduur. Aerogel is volledig hydrofoob en chemisch resistent. Naast al deze voordelen kunt u rechtstreeks bij ons afnemen, doordat u rechtstreeks bij ons als importeur besteld betaald u nooit teveel voor dit unieke product

Ga HIER naar dit unieke product

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0